Grundutbildning i Livsmedelshygien (HACCP)

Till dig som vill lära dig mer om vilka risker som finns vid hantering av livsmedel, och få de rätta kunskaperna för att hantera livsmedel på ett säkert sätt.

NYHET: Nu även på engelska!

Webbutbildningen är framtagen av Krogarna och Svensk Livsmedelskvalité. Utbildningen är uppbyggd enligt Livsmedelsverkets och SAMS f.d. kursplan och anpassad till en interaktiv utbildning. Kursen vänder sig till dig som startar en livsmedelsverksamhet, dig som ska hantera öppna livsmedel och dig som ställer lite högre krav på din personal och hygienen i ditt kök.

Delområden:

  • Lagstiftning och kontroll
  • Matförgiftningar
  • De fyra farorna
  • Egenkontroll, HACCP
  • Grundförutsättningar
  • Flöde och övervakning

Lärarledda filmer

Hela utbildningen innehåller lärarledda filmer. Detta innebär att en lärare förklarar för dig på ett enkelt och överskådligt sätt.

Läraren berättar med klar och tydlig röst. Informationen som läraren berättar är viktig och du kan när som helst spola både framåt och bakåt i filmerna. Du kan se filmerna (och frågorna) så många gånger du vill under din utbildningstid, som är 2 månader, även när proven är avklarade.

Prov

Efter varje film presenteras ett prov. Dessa prov har en spärr på 90%. Detta innebär att du måste ha minst 90% rätt innan du kan gå vidare i utbildningen. Det vill säga att genom att klara ett delprov så låser du upp nästa del i utbildningen.

Proven består av frågor och svarsalternativ. Du väljer rätt svar genom att klicka i ditt val. På vissa frågor kan flera svarsalternativ vara rätt och du behöver då klicka i flera val. Mot slutet av din utbildning får du göra ett slutprov där dina kunskaper testas igen.

Kursmaterial

När du väl är inne i utbildningssystemet finns det en flik som heter ”KURSMATERIAL” här hittar du dokument som du kan skriva ut eller läsa på skärmen.

Intyg/Diplom

Efter avslutad utbildning hos oss på Krogarna.se erhåller du ett intyg, som du sparar ner i pdf-form. Detta dokument visar att du har en kvalitetssäkrad utbildning i Livsmedelshygien (HACCP).


Din föreläsare


Josefine Larsson
Josefine Larsson

Josefine Larsson, författare samt kostekonom och flitigt anlitad som utbildare och konsult inom livsmedelshygien och hållbarhet. Josefine driver just nu projektet Ekobussen.nu och har tidigare varit VD för Svensk Livsmedelskvalité och arbetat på KRAV.


Kanske är du också intresserad av:Introduktion i Livsmedelshygien
Vänder sig till dig som vill gå en kort introduktionskurs i hantering av livsmedel.
2 Kurssamling
520 kr
Uppdateringskurs i Livsmedelshygien
Uppdatera dina tidigare kunskaper i livsmedelshygien.
Josefine Larsson
600 kr

Orginalpris: 1 120 kr


Vanligt förekommande frågor


När börjar och slutar utbildningen?
Du får tillgång till webbutbildningen i 2 månader.
Får man rabatt om man är flera?
Är ni fler som vill gå webbutbildningen, sjunker priset. Hör av dig till [email protected] för en offert.
Hur betalar jag utbildningen?
Man betalar vanligtvis via faktura, hör av er till [email protected] så skickar vi alla uppgifter ni behöver. Betalar ni med kort så skickar vi alla uppgifter till er e-post adress när vi får ordern.

Börja nu!